De klassieke Amerikaanse glutenvrije chocolate chip koekjes.
Ik had heel veel zin om glutenvrije chocolate chip koekjes te maken. Na veel testen heb ik een perfect recept gevonden, en bleken ze ook nog eens vegan!
De glutenvrije chocolate chip koekjes zijn heel gemakkelijk en snel te maken.
Je kunt ervoor kiezen om ze klassiek te maken met pure of witte chocoladeschilfers.
Je kunt ook amandelen, hazelnoten, kokosvlokken, natuurlijke smaken of wat je maar wilt aan het mengsel toevoegen.
Zacht van binnen en super knapperig van buiten!
Eet smakelijk
ps. Geen zin om zelf te bakken? Bestel in de shop!
Chocolate Chip Cookie
Equipment
- Bakje
- Vork
- oven
- Bakpapier
Ingrediënten
- 100 gr Boekweitmeel
- 100 gr Rijstmeel
- 120 gr Bruine suiker of rietsuiker
- 10 gr Bakpoeder of bicarbonaat
- 85 gr Chocoladebrokken of kant-en-klare chocolade druppels
- 80 ml Amandel- of sojamelk
- 70 ml Maïs of arachide-olie
- 1 snufje Zout
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten, behalve de chocolade in een grote kom
- Meng de olie met de melk in een ander bakje
- Voeg het olie-melk mengsel samen met het meelmengsel
- Meng alles en voeg tenslotte de chocolade toe.
- Vorm kleine balletjes en plet ze tot je de vorm van een koekje krijgt. Dikte circa 1 cm
- Bak 10-15 minuten op 180 graden.
Notities
En recept gelukt?
Als het recept goed gelukt is en het ziet er lekker uit, maak een foto, plaats deze op instagram of facebook en tag me met @giancarlosfoodlab, want dat maakt mijn dag helemaal goed.
Probleem?
Als je hulp nodig hebt met het recept, stuur me dan een foto en de uitleg van het probleem via Instagram, Facebook of e-mail.
Dan probeer ik mee te denken waar het mis is gegaan.