Giancarlo

Ooit uit eten geweest met iemand die voedselintolerantie heeft?

Ik denk dat iedereen wel iemand kent die om verschillende redenen bepaalde voedingsmiddelen vermijdt.

Of je nu zelf bepaalde voedingsmiddelen moet omzeilen of een van je geliefden dit doet.... vaak loop je tegen een heleboel praktische problemen aan.

The-food-lab- giancarlo13

Ik ben Giancarlo een Italiaanse chef-kok en pizzamaker en een jaar geleden kwam ik naar Nederland voor een nieuw werkproject. 

Ik ontmoette een Nederlands meisje en ze was heel erg leuk, maar kon geen gluten of melk eten. 

Als een echte gepassioneerde pizza- en broodbakker  was dit even schrikken…. geen pizza, geen brood, geen pasta….

Mamma mia!

Vers glutenvrij witbrood

Glutenvrije foodie

Mijn vriendin is een echte foodie, maar de glutenvrije en melkvrije producten die verkrijgbaar zijn in de supermarkt waren niet echt een goed alternatief …

Brood moet zacht zijn, met veel lucht, knapperig en veerkrachtig van binnen. Ik ging naar de supermarkt om glutenvrij brood te kopen, maar je kunt echt iemand doodslaan met dat brood. No joke!

Bij de kassa kreeg ik weer een hartaanval!

Dat spul is super duur!

Met mijn broodbakervaring en nieuwe inspiratie, ging ik de uitdaging aan!

glutenvrije cantucci

Experimenteren

Ik begon eten opnieuw uit te vinden, door Italiaanse en internationale gerechten na te maken, zonder gluten en melk en eieren.

Ik heb brood gebakken waarvan het moeilijk te geloven was dat het glutenvrij was! Zo zacht, knapperig en lekker! En laat me niet beginnen over de veganistische en glutenvrije Tiramisu….. zooooo heerlijk!

"Deze nieuwe keuken heeft een nieuwe wereld voor me geopend, waar ik vrij ben om te experimenteren en mijn recepten te veranderen om ze nog beter te laten smaken."

Glutenvrije pizza

Na dit experiment heb ik ook een poging gedaan om pizza te maken. Ik bedoel, ik moest het gewoon proberen!

Hier in Nederland is het erg moeilijk om een goede glutenvrije pizza te vinden. Ik heb er wel wat pizzabodems in de supermarkt gevonden, maar het is naar mijn mening meer een belediging voor pizza zelf!

Na een paar mislukte pogingen en veel experimenteren met verschillende soorten meel heb ik ook een gluten- en lactosevrije pizza gemaakt die zo lekker was, dat mijn vriendin me amper een stukje van liet eten!

Nieuwste recepten