Je bekijkt nu Glutenvrij Cantucci

Glutenvrij Cantucci

Veganistische en glutenvrije Italiaanse CANTUCCI!

Ontdek hoe je ze thuis kunt maken met het oeroude recept aangepast zonder gluten en veganistisch. Cantucci (Cantuccini) ook wel bekend als “Biscotti di Prato” zijn typische zoetigheden uit de traditionele Toscaanse en Italiaanse keuken, het zijn droge koekjes met amandelen.
Eenvoudig te maken, heerlijk en perfect voor kerst, Pasen of zelfs als ontbijt.

Buon appetito!

ps. Geen zin om zelf te bakken? Bestel in de shop!

Cantucci

Knapperig, lekker en makkelijk te maken: CANTUCCI
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Appetizer, Ontbijt, tussendoortje
Keuken Italian
Porties 4

Equipment

  • mengkom
  • oven
  • Garde
  • Mes

Ingrediënten
  

  • 300 gr Glutenvrij meel bij voorkeur met guar gum of xanthan gum
  • 130 gr Maismeel
  • 150 gr Suiker of bruine suiker
  • 180 ml Amandelmelk
  • 100 gr Amandelen
  • 100 gr Hazelnoten
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 40 ml olijfolie extra vierge
  • 1 snufje Zout
  • Amandel aroma
  • Vanille aroma

Instructies
 

  • Toast de amandelen en de hazelnoten.
  • Meng de suiker, de melk, de maïsmeel, de gist en voeg geleidelijk de glutenvrije bloem toe.
  • Voeg ook de olie toe en direct daarnana het amandel- en vanille aroma.
  • Meng alles en vorm twee langwerpige broden.
  • Bestrijk met een beetje olie of melk.
  • Bak ze 25 minuten op 180 graden.
  • Snijd na deze eerste bereiding de twee broden in kleine stukjes met de klassieke vorm van cantucci.
  • Bak ze nog 7-8 minuten in de oven.

Notities

Bewaar de cantucci in een luchtdicht bakje dan blijven ze ongeveer een maand goed.
Trefwoord cantucci, cookie, glutenvrij, italiaanse specialiteit, sweet, vegan

En recept gelukt?

Als het recept goed gelukt is en het ziet er lekker uit, maak een foto, plaats deze op instagram of facebook en tag me met @giancarlosfoodlab, want dat maakt mijn dag helemaal goed.

Probleem?

Als je hulp nodig hebt met het recept, stuur me dan een foto en de uitleg van het probleem via Instagram, Facebook of e-mail.

Dan probeer ik mee te denken waar het mis is gegaan. 

 

Geef een reactie