Goedkoop, makkelijk en lekker.
Deze wraps zijn snel en supergemakkelijk te maken! Ze zijn perfect voor de lunch, als aperitief of zelfs als last minute maaltijd!
De eerste keer als je ze maakt zijn, heb je misschien moeite met het deeg, maar met behulp van een beetje bloem en geduld is het resultaat verbluffend! Bekijk ook de video om te zien hoe ik het doe!
Eet smakelijk.
ps. Geen zin om zelf te bakken? Bestel in de shop!
Wrap / Piadina
Equipment
- Koekenpan
- Beslagkom
- mixer
- weegschaal
Ingrediënten
- 200 gr glutenvrij meel bij voorkeur met guar gum of xanthan gum
- 150 gr water (ongeveer)
- 5 gr Droge gist of bicarbonaat
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snufje zout
Instructies
- Meng het meel met het zout en de bicarbonaat in de kom.
- Voeg het water toe en mix het tot een deeg
- Als het een kneedbaar deeg is voeg je een beetje olijfolie toe
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol het deeg tot ongeveer 3-5 milimeter
- Met een grote pan/bord of deksel maak je cirkels in het deel die precies in je koekenpan passen.
- Maak je pan goed heet, bak dan de wrap aan beide zijden in een paar seconden gaar. Houd goed in de gaten of het niet aanbrand.
Notities
En recept gelukt?
Als het recept goed gelukt is en het ziet er lekker uit, maak een foto, plaats deze op instagram of facebook en tag me met @giancarlosfoodlab, want dat maakt mijn dag helemaal goed.
Probleem?
Als je hulp nodig hebt met het recept, stuur me dan een foto en de uitleg van het probleem via Instagram, Facebook of e-mail.
Dan probeer ik mee te denken waar het mis is gegaan.