Ga terug

Chocolate Chip Cookie

Glutenvrij en vegan chocolate chip cookies
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Dessert, Ontbijt, Snack
Keuken American, international
Porties 12 Koekjes (ongeveer)

Equipment

  • Bakje
  • Vork
  • oven
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 100 gr Boekweitmeel
  • 100 gr Rijstmeel
  • 120 gr Bruine suiker of rietsuiker
  • 10 gr Bakpoeder of bicarbonaat
  • 85 gr Chocoladebrokken of kant-en-klare chocolade druppels
  • 80 ml Amandel- of sojamelk
  • 70 ml Maïs of arachide-olie
  • 1 snufje Zout

Instructies
 

  • Meng alle droge ingrediënten, behalve de chocolade in een grote kom
  • Meng de olie met de melk in een ander bakje
  • Voeg het olie-melk mengsel samen met het meelmengsel
  • Meng alles en voeg tenslotte de chocolade toe.
  • Vorm kleine balletjes en plet ze tot je de vorm van een koekje krijgt. Dikte circa 1 cm
  • Bak 10-15 minuten op 180 graden.

Notities

Omdat elke oven anders is en anders bakt, kan de kooktijd variëren. 
Je kunt ook vers fruit toevoegen, zoals bosbessen, frambozen of bramen.
Ik weet dat je de versgebakken koekjes meteen wilt eten,  maar wacht een half uurtje en dan zijn ze het lekkerst!
Trefwoord chocolade, chocolatechip, chocolatechipcookie, cookie, glutenvrij, sweet, vegan