Ga terug

Volkorenbrood

Dit volkorenbrood is gemaakt met natuurlijk meel, het recept is heel simpel, het perfecte resultaat!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 6 uur
Gang Appetizer, bijgerecht, diner, lunch
Keuken international, Italian
Porties 4

Equipment

  • oven
  • Bakpapier
  • Garde
  • mengkom

Ingrediënten
  

  • 500 gr Glutenvrij meel bij voorkeur met guar gum of xanthan gum
  • 500 gr Water
  • 6 gr Verse gist
  • 5 gr Zout
  • 1 lepel Honing
  • 2 lepel Olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel? Rijstmeel

Instructies
 

  • Meng het meel een paar minuten. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.
  • Los de gist op in het water en voeg de honing toe.
  • Voeg het water toe aan de bloem en meng voor een paar minuten.
  • Voeg het zout toe en als laatste de olie.
  • Kneed een paar minuten zodat het deeg glad deeg wordt.
  • Laat het deeg 5-6 uur rusten, zodat het volume verdubbelt.
  • Neem het deeg en vorm een ​​bal. Als het teveel plakt, bestuif met een beetje rijstmeel.
    Snijd in de bovenkant met een mes en laat een paar minuten rijzen.
  • Bak 25 minuten op 220 graden en vervolgens 20 minuten op 180 graden.

Notities

Snijd het brood aan als het niet heet is. Het brood zal erg zacht zijn. Indien bewaard in een bakje, zal het een aantal dagen zacht en knapperig zijn.
Je kunt het deeg ook 's avonds maken, 9-10 uur in de koelkast laten staan ​​en' s ochtends bakken.
Trefwoord brood, diner, gezond, glutenvrij, lunch, vegan