Ga terug

Cantucci

Knapperig, lekker en makkelijk te maken: CANTUCCI
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Appetizer, Ontbijt, tussendoortje
Keuken Italian
Porties 4

Equipment

  • mengkom
  • oven
  • Garde
  • Mes

Ingredi├źnten
  

  • 300 gr Glutenvrij meel bij voorkeur met guar gum of xanthan gum
  • 130 gr Maismeel
  • 150 gr Suiker of bruine suiker
  • 180 ml Amandelmelk
  • 100 gr Amandelen
  • 100 gr Hazelnoten
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 40 ml olijfolie extra vierge
  • 1 snufje Zout
  • Amandel aroma
  • Vanille aroma

Instructies
 

  • Toast de amandelen en de hazelnoten.
  • Meng de suiker, de melk, de ma├»smeel, de gist en voeg geleidelijk de glutenvrije bloem toe.
  • Voeg ook de olie toe en direct daarnana het amandel- en vanille aroma.
  • Meng alles en vorm twee langwerpige broden.
  • Bestrijk met een beetje olie of melk.
  • Bak ze 25 minuten op 180 graden.
  • Snijd na deze eerste bereiding de twee broden in kleine stukjes met de klassieke vorm van cantucci.
  • Bak ze nog 7-8 minuten in de oven.

Notities

Bewaar de cantucci in een luchtdicht bakje dan blijven ze ongeveer een maand goed.
Trefwoord cantucci, cookie, glutenvrij, italiaanse specialiteit, sweet, vegan